Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

De Speeltuinbouwer

De Speeltuinbouwer

Speelplan heeft de interactieve participatietool de Speeltuinbouwer ontwikkeld om een grote groep gebruikers te kunnen bereiken. Met dit webbased spel kunnen kinderen de speelplek in hun buurt ontwerpen. Zo bouwen zij zelf aan hun eigen bespeelbare woonomgeving. Dit concept heeft in 2012 de Jantje Beton SpeelAward gewonnen.

Mijn Speeltuin, mijn ontwerp!

Kinderen krijgen op het speelveld van de Speeltuinbouwer de mogelijkheid met een beperkt aantal muntjes bouwstenen te kopen en te plaatsen. Door bouwstenen naar het speelveld te slepen, maken kinderen een ontwerp. Het spel leert kinderen op een educatieve manier hun eigen speeltuin ontwerpen.

Proces Speeltuinbouwer

Samen met de opdrachtgever wordt de context voor het speelveld bepaald. Deze context is gebaseerd op de realiteit. Alle plannen die worden gemaakt met de Speeltuinbouwer kunnen ook daadwerkelijk worden gerealiseerd!

De afmetingen van het speelveld zijn dezelfde als de beschikbare ruimte op locatie, het beschikbare budget wordt omgezet naar het bijpassende aantal muntjes. Ook wordt er een keuze gemaakt voor de bouwstenen: op basis van de visie voor de locatie kan bijvoorbeeld gekozen worden voor alleen maar natuurlijke elementen, voor sportelementen of juist voor traditionele speeltoestellen.

Vanuit alle inzendingen worden door een professionele jury (opdrachtgever en Speelplan) de beste plannen gekozen waaruit de kinderen via een online stemronde het winnende plan mogen kiezen. Dit plan wordt vervolgens uitgewerkt tot realiseerbaar plan.

Per opdrachtgever wordt door Speelplan een eigen online omgeving aangemaakt, welke direct door kinderen benaderd kan worden. Speelplan verzorgt het plaatsen van alle informatie van de speelplek en doorloopt samen met de opdrachtgever de verschillende stappen van het proces. Indien gewenst stelt Speelplan een realiseerbaar ontwerp op basis van het winnende plan.

Benieuwd hoe de Speeltuinbouwer werkt?

Bekijk onderstaand filmpje en probeer zelf uit op demo.speeltuinbouwer.nl