Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Play BIBA

Play BIBA

Speelplan en Play BIBA geven buitenspelen een interatieve digitale twist. Met deze nieuwe buitenspeel app worden kinderen en ouders op een speelse manier uitgedaagd om meer buiten te spelen en bewegen. Als gemeente krijgt u tegelijkertijd inzicht in het gebruik van de speelruimte.

Wat is Play BIBA
BIBA is een gratis applicatie die spel in speeltuinen en parken stimuleert. Deze app is bedoeld voor ouders en (jonge) kinderen om samen een nieuwe dimensie aan buitenspelen en bewegen te geven. Scan de plaatjes met de telefoon en voer allerlei spannende opdrachten uit. Met de Play BIBA app verandert een saaie glijbaan of wip in een wild avontuur. Zoek schatten in piramides, graaf dino’s op of doe een estafetterun!

Zie het filmpje onder aan deze pagina voor meer informatie over de werking van de applicatie!

Wat zijn de voordelen van Play BIBA?


Waaruit bestaat BIBA?
De Play BIBA speeltuin-kit bestaat uit:  een Play BIBA informatiebord en 6 tags in kunststof houders  om bij de speeltoestellen te plaatsen. Daarbij ontvangt de beheerder maandelijks een rapportage met informatie over het gebruik van de speeltuin. De app voor gebruikers (families) is gratis te downloaden.