Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Doe mee met de Nationale Buitenspeelkaart!

De Nationale Buitenspeelkaart

Afgelopen jaar heeft Speelplan gewerkt aan de ontwikkeling van de website www.buitenspeelkaart.nl, waarop speel‐ en sportplekken in heel Nederland te vinden zijn. De website is openbaar en maakt bewoners (en bezoekers) wegwijs in het speel‐ en sportaanbod in hun woonplaats.

Wij hopen dat alle Nederlandse gemeenten zich aansluiten bij dit initiatief om speel‐ en sportplekken beter vindbaar te maken voor inwoners. Want als kinderen en andere bewoners de speel‐ en sportplekken in hun gemeente goed weten te vinden, hopen we dat zij meer buiten gaan spelen en bewegen!

Lancering tijdens nationale buitenspeeldag 2020

Op 10 juni 2020, tijdens nationale buitenspeeldag, lanceren wij de buitenspeelkaart.nl samen met gemeenten in heel Nederland. Wilt u meedoen? Neem dan contact met ons op. Elke deelnemende gemeente ontvangt van ons een gepersonaliseerde poster voor online en offline gebruik met eigen gemeentelogo. Deze poster kunt u verspreiden om bekendheid te geven aan alle speel‐ en sportplekken in uw gemeente. 

Neem contact met ons op

Wanneer u vragen of ideeën heeft over de buitenspeelkaart voor uw gemeente en/of de lancering, dan kunt u ons hierover bellen of mailen.  

Hoe werkt buitenspeelkaart.nl? 

De website is openbaar en gratis te gebruiken. Bewoners en bezoekers kunnen hier de openbare speel‐  en sportplekken zoeken in hun buurt. De locaties zijn op de kaart te zien als stip of icoontje en voorzien van een of meerdere foto’s. Extra informatie over een plek, beoordelingen of reacties achterlaten zijn optionele functies.  

Waarom buitenspeelkaart.nl 

Tijdens onze participatieprojecten horen wij vaak van kinderen en andere bewoners dat zij graag online alle speel‐  en sportplekken in hun gemeente willen kunnen vinden. Daarom hebben wij buitenspeelkaart.nl ontwikkeld. Door meer bekendheid te geven aan de speel‐ en sportplekken willen wij mensen stimuleren om meer te gaan spelen en bewegen!

Mijn gemeente op buitenspeelkaart.nl

Alle gemeentes waar Speelplan sinds 2018 inspectie (in beheersysteem ABS) of onderzoek heeft uitgevoerd, staan met de speel‐ en sportplekken op buitenspeelkaart.nl. Speelplekken kunnen op verschillende manieren worden weergegeven:

 

Deelname aan de buitenspeelkaart

Staat uw gemeente nog niet op de kaart? Voor deelname aan de buitenspeelkaart zijn 4 opties.

Kosten deelname buitenspeelkaart

Speelplan investeert zelf in de (door)ontwikkeling van buitenspeelkaart.nl omdat wij de vindbaarheid van speel‐ en sportplekken belangrijk vinden. Het in kaart brengen van speel‐ en sportplekken voor de buitenspeelkaart proberen wij zoveel mogelijk te combineren met onze werkzaamheden binnen projecten. Als uw gemeente nog niet op de buitenspeelkaart staat, dan berekent Speelplan eenmalig kosten voor het in kaart brengen. Dit is uiteraard maatwerk en wij maken hiervoor een offerte passend bij uw gemeente. Wij vinden het belangrijk dat de buitenspeekaart up‐to‐date blijft. U kunt daarom kiezen voor een jaarlicentie, evt. i.c.m. andere functionaliteiten (zie hieronder). Goed om te weten: ook zonder licentie blijven de speel‐ en sportplekken uiteraard zichtbaar op de kaart.  

Alle mogelijkheden van buitenspeelkaart.nl

De buitenspeelkaart.nl heeft een meerkeuzemenu met verschillende functionaliteiten die los of gecombineerd kunnen worden gebruikt.  

Basislicentie

Feedback functie

Speelruimtekaart en fotoboek

Gepersonaliseerde buitenspeelkaart

Wilt u buitenspeelkaart.nl gebruiken voor participatietrajecten? Dan maken wij een gepersonaliseerde online kaart die u kunt embedden op de gemeentewebsite. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij de communicatie van beleid en uitvoeringsplannen:  

Toekomstige ontwikkeling buitenspeelkaart

Om buitenspelen te stimuleren zoeken wij naar verbinding tussen de online omgeving van kinderen en jongeren met de fysieke openbare ruimte. Wij willen de toevoeging van digitale spel‐ en sportelementen mogelijk maken en in samenwerking met gemeenten en beweeg‐ en jeugdproffesionals onderzoeken welke mogelijkheden de buitenspeelkaart voor hen kan bieden om de jeugd en andere inwoners meer in beweging te krijgen.