Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Draadloze HIC meter

HIC meting 

Kinderen gaan in hun spel steeds hoger en durven steeds meer. Het zoeken van deze uitdaging is een belangrijk onderdeel van spelen en gaat gepaard met vallen en opstaan. Vallen hoort bij spelen, maar met een goede valdempende ondergrond kan (grotendeels) voorkomen worden dat kinderen ernstig letsel oplopen. Het type valdempende ondergrond is afhankelijk van de valhoogte van het object. Of de ondergrond voor voldoende valdemping zorgt, wordt bepaald door de Head Injury Criterion (HIC) meting.

Speelplan heeft voor het vaststellen van deze waarde de draadloze HIC-meter ontwikkeld. Met dit instrument kan de valdempende waarde van de ondergrond snel en nauwkeurig worden bepaald.

Gebruikers van ABS web kunnen de HIC-metingen direct laten opnemen in het beheersysteem en koppelen aan de betreffende locatie en speeltoestellen. Indien u niet over ABS web beschikt, is het uiteraard alsnog mogelijk om HIC metingen uit te (laten) voeren. Speelplan kan dit voor u uitvoeren en u adviseren over eventuele maatregelen.