Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

ABS web

ABSweb

Het Aantoonbaar Beheer Systeem (ABSweb), ontwikkeld door Speelplan en DCTT, is een webbased beheersysteem voor speelplekken en -toestellen. ABSweb bespaart geld, ergernis en tijd bij inspecties en onderhoudsrondes van speelruimte. Door middel van de ABSapp worden inspectie- en onderhoudsresultaten eenvoudig gekoppeld aan een database. Wijzigingen kunnen direct worden doorgevoerd, waardoor de informatie up-to-date blijft. De relevante data worden buiten, in het veld ingevoerd en zijn direct op kantoor beschikbaar.

Het platform geeft toegang tot alle relevante data van uw locaties en objecten. Daarnaast biedt ABS waardevolle inzichten voor beheer- en beleidsbeslissingen. Zo kan met één druk op de knop een meerjarenbegroting worden weergegeven. De data uit ABSweb kan eenvoudig gekoppeld worden aan andere tools, zoals de Quickscan Speelruimte of de digitale kaart.

Inmeten speelvoorzieningen

Door middel van hoogwaardige GPS ontvangers kunnen we voor u de speeltoestellen, veiligheidsondergronden en overige objecten met een nauwkeurigheid van 10-50 cm inmeten. De meetgegevens kunnen worden opgenomen in ABSweb, waar de gegevens doormiddel van Google Maps inzichtelijk worden gemaakt. Dit biedt een duidelijk overzicht van waar de speelplekken zich in de gemeente bevinden.

Met behulp van deze werkwijze is het mogelijk om naast locatiegegevens ook andere informatie over speelplekken en -toestellen te tonen. Op basis van deze inmetingen kunnen de objecten digitaal worden toegevoegd aan de Grootschalige Basiskaart Nederland (GBKN) of de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), waar op een eenduidige manier de ligging van alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water, spoorlijnen maar ook van speeltoestellen en overige objecten is geregistreerd.

Wilt u uw speelplekken en speeltoestellen ook laten inmeten? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van ABSweb én de app, of naar de mogelijkheden van het in kaart brengen in Google Maps? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.