. . . Het plan voor beter spelen Contact
036 523 61 27

Speeltuin Tuindorp

Ambassadeursspeeltuin van het NSGK.

Bekijk foto's

Midden in Wageningen ligt Speeltuin Tuindorp. De speeltuin heeft een belangrijke ontmoetingsfunctie; niet alleen voor Wageningen, maar ook voor de dorpen erom heen. De speeltuin heeft namelijk een speciaal element waar niet elke speeltuin over beschikt: een zwembad!

Om de speeltuin nog aantrekkelijker te maken, is in 2012 besloten de speeltuin een nieuwe inrichting te geven. Speelplan heeft, in overleg met de Speeltuin en het NSGK, een ontwerp gemaakt waarbinnen ieder kind aan zijn trekken komt. Er is goed gekeken naar de toegankelijkheid van de speeltoestellen en de gehele speeltuin. Door een pad door de speeltuin te leggen, is het voor iedereen mogelijk om de speeltuin te verkennen. Ook is met de keuze van speeltoestellen en valdempende ondergronden van diverse toestellen rekening gehouden met de toegankelijkheid. De speeltuin zelf wilde graag een inrichting binnen een ridderthema. In combinatie met een vrolijke riddermascotte is een speelse en avontuurlijke ridder-speeltuin ontworpen. Zo staan er in de speeltuin twee speelkastelen: een grote en een kleine, voor elke leeftijd wat wils.

Na een lang fondsenwervingstraject, is de speeltuin in rap tempo gerealiseerd. De speeltuin beschikt over een groot aantal vrijwilligers, die onder andere het grondwerk hebben verzorgt en druk bezig zijn alle her te gebruiken toestellen in de kleuren rood en blauw hebben geschilderd. Daardoor zien ze er weer als nieuw uit! Op 21 maart 2014 heeft Speelplan op de landelijke vrijwilligersdag NL Doet samen met vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken: er zijn een wand en een tunnel van wilgen gevlochten.

Begin mei 2014 is de speeltuin officieel geopend door de burgemeester en is de speeltuin door de Speeltuinbende van het NSGK uitgeroepen tot hun 18e ambassadeursspeeltuin.Om een leuke indruk te krijgen van het proces en het eindresultaat, bekijk het promotiefilmpje of de foto’s.

Op dit moment is SV Tuindorp het fondsenwervingstraject gestart voor de aanleg van een binnenspeeltuin. Speelplan heeft ook hiervoor het ontwerp gemaakt. Benieuwd? Kijk dan op de projectpagina van de Binnenspeeltuin Tuindorp.

Niets missen van Speelplan? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden