. . . Het plan voor beter spelen Contact
036 523 61 27

Speeltuin Vogelwijk

Openbare speeltuin met thematisch tintje.

Bekijk foto's

In de Vogelwijk in Zeist is een grote openbare speeltuin gerealiseerd. Naast de speeltuin staat het nieuwe MFA (MultiFunctionele Accommodatie), waar onder andere een peuterspeelzaal in gehuisvest is. Deze peuterspeelzaal krijgt ook een gedeelte van de speeltuin als buitenspeelruimte. Wanneer de peuterspeelzaal gesloten is, maakt de buitenruimte deel uit van de speeltuin.

De wens van de gemeente en bewoners was om deze speeltuin een natuurlijk uiterlijk te geven. Samen met de kinderen uit de buurt heeft Speelplan de locatie bekeken en ideeën op papier gezet voor deze nieuwe speeltuin. De kinderen wilden graag schommels en een klimrek.

Speelplan heeft op basis van deze ideeën een ontwerp gemaakt, waarna het plan onder leiding van Speelplan is gerealiseerd. In het plan zijn allerlei natuurlijke elementen verwerkt. De toestellen van Goede Speeltoestellen zijn gemaakt van robinia-hout, langs het zand-waterspel liggen boomstammen en zwerfkeien en in het midden van de speeltuin staat een groot vogelhuis. En omdat de speeltuin in de Vogelwijk staat, zijn er verschillende vogels neergestreken op de toestellen.

Niets missen van Speelplan? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden