. . . Het plan voor beter spelen Contact
036 523 61 27

Recreatiegebied Wellerwaard

Net boven Emmeloord ligt de onlangs geopende recreatieplas Wellerwaard. Hier kan uitgebreid worden gezwommen en gespeeld. Het recreatiegebied is een schakel in de recreatief-toeristische verbinding tussen Emmeloord en het Kuinderbos. Om de aantrekkingskracht te verhogen, is Speelplan gevraagd diverse speelobjecten te ontwerpen, speciaal voor deze locatie.


Bekijk foto's

Met de gemeente zijn verschillende thema’s onderzocht:  Zuiderzee, Middellandse Zee en Rotskust. Elk thema had zijn eigen verhaal en uitstraling; een inrichting met robinia, een variant met traditionele toestellen en één met natuurlijke speelelementen in de vorm van rotsen. Uiteindelijk is er gekozen voor het thema Zuiderzee. Dit vertelt het verhaal over gezonken schepen, toen de Noordoostpolder nog Zuiderzee was. Via een aanbestedingstraject is Boer Speeltoestellen uitgekozen om dit project te realiseren. 

Binnen het thema is een zand-waterspel en een groot scheepswrak gerealiseerd. Een grondwaterpomp, een archimedesspiraal en verschillende watergoten zorgen voor veel speelplezier. Kleine piraten-bootjes met zandtakel en een heuse klim-fuik versterken het thema. Het scheepswrak is de eyecatcher van het strand. Dit piratenwrak bestaat uit een boeg, kraaiennest en achtersteven: drie objecten met veel verschillende klim- en klautermogelijkheden. Speciaal is dat de boeg in het water ligt, wat het nog spannender maakt om op te spelen. Er is bewust gekozen voor Robinia, passend in de sfeer van het natuurgebied. 

En het resultaat mag er zijn! De gemeente en Speelplan zijn zeer tevreden over de inrichting. En het allerbelangrijkste: ook de bezoekers van de Wellerwaard maken gretig gebruik van de nieuwe speelmogelijkheden. 

Meer informatie over de locatie: www.wellerwaard.nl

Niets missen van Speelplan? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden