Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Speeltuinvereniging Hillesluis 

De vernieuwde speeltuinvereniging Hillesluis is een bijzondere speeltuin. De Speeltuin is veranderd in een groene omgeving waar alle buurtkinderen kunnen samen spelen. Kinderen met en zonder een beperking. 

Buurtbewoners en leerlingen van de basisscholen in de omgeving van de speeltuin hebben meegedacht over het ontwerp. Studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben ook geholpen met de participatie, zij bezochten nabijgelegen basisscholen en een school voor kinderen met een beperking. Met alle ideeen en wensen is er dit ontwerp tot stand gekomen. 

Het verschil tussen de oude en nieuwe speeltuin is groot. Verharding heeft plaats gemaakt voor gras, struiken en bomen. De speeltuin is een groene omgeving geworden waar kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan. Ze kunnen op heel veel manieren spelen. De speeltuin is zo ingericht dat kinderen met een beperking bij elk speeltoestel kunnen komen en mee kunnen spelen. Van de glijbaan, op de schommel en met het water spelen, het kan allemaal! 

Bij de renovatie is er ook aan wateradaptatie gedacht. De speeltuin heeft een ondergrondse krattensysteem. Het regenwater gaat niet meer naar het riool maar wordt nu in deze kratten opgevangen. In de droge periodes wordt dit water gebruikt. 


Speeltuinbendetest
Na het realiseren van de speeltuin is de speeltuinbende langs geweest voor de speeltuinbendetest. Gewapend met testbordjes laten de kinderen zien waar je wel en niet leuk samen kan spelen. Dit zijn kinderen met en zonder een beperking. Alle resultaten nemen we mee om deze speeltuin en andere speelplekken- en tuinen nog samenspeel-vriendelijker te maken.