Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Schoolplein Montessorischool Aan de Basis

opdrachtgever

Montessorischool Aan de Basis

Locatie

Veenendaal

Het schoolplein van Montessorischool Aan de Basis in Veenendaal was toe aan een herinrichting.
De wens was een schoolplein met voldoende groen, maar tegelijkertijd ook thematisch en kleurrijk pleinspel.

Ontwerptraject

Speciaal voor dit project is het Schoolplein Ontwerp Team (SOT) opgericht. Dit team bestond grotendeels uit leerlingen en zij hebben onderzocht waar de wensen van de kinderen lagen. Met deze wensen in het achterhoofd hebben zij vervolgens verschillende ontwerpen gemaakt die de basis vormden voor het uiteindelijke ontwerp. 
Er zijn nieuwe speelwaardes toegevoegd in dit ontwerp en samenspel, ontmoeten en ontdekken staan centraal in de nieuwe inrichting.

Inrichting

De verschillende delen van het schoolplein worden met elkaar verbonden door een verkeersroute. Langs deze verkeersroute kom je verschillende sporten en spellen tegen. Het zebrapad zorgt voor een veilig oversteekpunt.

Het plein heeft een groene uitstraling door het gebruik van dekowood  en verschillende beplantingsvakken. Om het plein extra te vergroenen zijn er wilgentunnels,
wilgenhutten en stapstammen waar verschillende fantasiespellen gespeeld kunnen worden. Er is ook een pluktuin waar je kunt tuinieren en er is een extra boom geplant voor schaduw. Boven een gedeelte van het verkeersplein is een pergola geplaatst met verschillende planten.

Verdeeld over het schoolplein is een mooie balans aangebracht tussen actief spelen op het plein met de speeltoestellen en rustig spelen in en met het groen. Naast spelen is er op het schoolplein ook ruimte om les te geven in de buitenklas met podium. Het nieuwe schoolplein heeft diverse speeluitdagingen voor de onder-, midden- en bovenbouw.