Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Schoolplein Het Octaaf

Basisschool Het Octaaf in Nijmegen verhuisde naar een nieuw schoolgebouw en daar hoort natuurlijk een nieuw schoolplein bij. De wens van de school was om een schoolplein met een groen uiterlijk te realiseren die hufterproof en beheerbaar is.

Twee delen

Het L-vormige schoolplein heeft en boven- en een onderbouwgedeelte met daarbij horende uitdagingen. Op het onderbouwplein zijn verschillende speeltoestellen en speelaanleidingen te vinden zoals een balanceerroute, fietsronde, zandbakken met deksel en een schommel. Op het bovenbouwplein zorgen een voetbalveldje, tafeltennistafel, schommel, chillplek, duikelrek en het grote combinatietoestel voor veel bewegingsmogelijkheden.

Groen en schaduw

De school werd gebouwd op een locatie waar al diverse grote bomen stonden. Het nieuwe plein is om deze bomen heen ontworpen zodat deze direct al konden zorgen voor voldoende schaduw. Beide delen van het plein hebben een groen karakter dat zorgt voor onderlinge samenhang.
Het eindresultaat is een schoolplein met een mix van een natuurlijk groen karakter met pleinspel.