Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Recreatieplas Wellerwaard

opdrachtgever

Gemeente Noordoostpolder

Locatie

Emmeloord

Net boven Emmeloord ligt de recreatieplas Wellerwaard. Hier kan uitgebreid worden gezwommen en gespeeld. Het recreatiegebied is een schakel in de recreatief-toeristische verbinding tussen Emmeloord en het Kuinderbos. Speelplan heeft het ontwerp gemaakt voor de thematische speelvoorzieningen op het strand.

Passend bij de historie van de Zuiderzee, kunnen kinderen bij, in en met het water spelen. Met de realisatie van het scheepswrak, het waterspel en de grote schommel is er voor alle leeftijden iets leuk te doen!

Uitdagend spelen op het strand

Binnen het thema is op het strand een zand-waterspel en een groot scheepswrak gerealiseerd. Een grondwaterpomp, een archimedesspiraal en verschillende watergoten zorgen voor veel speelplezier. Kleine piraten-bootjes met zandtakel en een heuse klim-fuik versterken het thema. Het scheepswrak is de eyecatcher van het strand. Dit piratenwrak bestaat uit een boeg, kraaiennest en achtersteven: drie objecten met veel verschillende klim- en klautermogelijkheden. Speciaal is dat de boeg in het water ligt, wat het nog spannender maakt om op te spelen. Er is bewust gekozen voor het materiaal Robinia, passend in de sfeer van het natuurgebied. Als laatste is een zeshoekschommel geplaatst, om de speelvoorzieningen compleet te maken.

En het resultaat mag er zijn! De gemeente en Speelplan zijn zeer tevreden over de inrichting. En het allerbelangrijkste: ook de bezoekers van de Wellerwaard maken gretig gebruik van de nieuwe speelmogelijkheden.

Meer informatie over de locatie

Met de gemeente zijn verschillende thema’s onderzocht: Zuiderzee, Middellandse Zee en Rotskust. Elk thema had zijn eigen verhaal en uitstraling; een inrichting met robinia, een variant met traditionele toestellen en één met natuurlijke speelelementen in de vorm van rotsen. Uiteindelijk is er gekozen voor het historische thema Zuiderzee. Dit vertelt het verhaal over gezonken schepen, toen de Noordoostpolder nog Zuiderzee was.

Via een aanbestedingstraject is Boerplay Speeltoestellen uitgekozen om dit project te realiseren. De toestellen zijn op basis van het ontwerp van Speelplan verder uitgewerkt. Na realisatie zijn de toestellen op locatie gekeurd.