Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Schoolplein van basisscholen Het Kristal en De Dukdalf

opdrachtgever

Basisscholen Het Kristal en De Dukdalf

Locatie

Almere

In 2019 is het schoolplein van basisscholen Het Kraistal en De Dukdalf in Almere vernieuwd.
Het doel was een groen en uitdagend schoolplein als 'huiskamer van de buurt'.

Vergroening en schaduw

Het grote grijze plein was nodig aan vergroening toe. Een deel van de tegels is weggehaald en daarvoor zijn groene borders voor in de plaats gekomen.
Ook zijn er verschillende nieuwe bomen geplant die ook zorgen voor de broodnodige schaduw.
Het schoolplein kan zomers erg heet worden. daarom is er gekozen voor een schaduwdoek boven de zandbak.

Uitdaging

Samen met de school is er een divers aanbod aan speeltoestellen gekozen met voldoende uitdaging voor alle leeftijden.
Zo is er onder andere een verkeersplein met pompstation en zebrapaden, een voetbalveld, een taludglijbaan en een echte klimmuur.

Hergebruik

Waar mogelijk zijn de oude speeltoestellen hergebruikt.  Maar ook de tegels die vrijkwamen bij het vergroenen van het plein, zijn niet weggegooid.
Van deze tegels is een nieuw amfitheater gemaakt. Hierdoor onstond extra zitgelegenhied maar dit theater kan ook voor buitenlessen gebruikt worden.