Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Schoolplein Basisschool De Windroos

opdrachtgever

Basisschool De Windroos

Locatie

Deventer

Het schoolplein van Basisschool De Windroos, openbaar toegankelijk voor de kinderen in de buurt, is gerealiseerd met een subsidie van Jantje Beton. Vanuit de NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) was de wijk Voorstad Oost, waarin de school staat, uitgekozen tot een pilotwijk waar aandacht werd besteed aan het beweegvriendelijk inrichting van de openbare ruimte.

Passend binnen de beweegvriendelijke visie van de NISB en nog vooruitkijkend op de Olympische Zomerspelen van 2012, werd gekozen voor het thema Olympische Spelen. Op dit uitdagende en kleurrijke plein kunnen de kinderen Olympisch spelen en sporten.

Speelplan als procesbegeleider

Speelplan is van A tot Z betrokken geweest bij het project: inspraak, ontwerp, technische uitwerking en realisatie. Op die manier hebben wij ervoor gezorgd dat ook daadwerkelijk de ideeën worden uitgevoerd zoals aan begin is bedacht met kinderen, docenten en bewoners.

Speelaanleidingen en speeltoestellen

Met vrolijke kleuren in toestellen en verharding worden kinderen aangemoedigd samen te sporten, te spelen, te bewegen. Zo is er op het plein een renbaan, een voetbalveldje, een basket en een tafeltennistafel te vinden. En na een wedstrijdje kunnen de winnaars worden gehuldigd op het erepodium!