Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Over ons

Speelplan

“De passie voor kinderen en hun recht op speelruimte vormt de drijvende kracht achter ons bureau”

Spelen

Spelen is leuk en moet dat ook blijven. Om dat te waarborgen moet er heel wat gebeuren. Buiten spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Dit geldt zowel voor de fysieke-, als ook de sociale ontwikkeling. Daarnaast is in het Europese verdrag voor de Rechten van het Kind (1989) vastgesteld dat kinderen recht hebben op een veilige plek om te spelen. Bij Bureau Speelplan vinden wij dat elke speel- en beweegruimte uitdagend en voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Bureau Speelplan

Speelplan is een onafhankelijk ontwerp-, inspectie- en adviesbureau gespecialiseerd in spelen, sporten en bewegen voor jong en oud. Daarnaast geeft Speelplan cursussen op het gebied van beleid, beheer, veiligheid en inspectie. Binnen Speelplan houden wij ons al 30 jaar bezig met het veiliger, beter en interessanter maken van de speel- en beweegomgeving. Tevens werkt Speelplan nauw samen met zusterbedrijf DataControl (DCTT) met betrekking tot het Aantoonbaar BeheerSysteem ABS, HIC-metingen, Probes en cursussen.

Geschiedenis Speelplan

Speelplan is ruim 30 jaar geleden door Arie Bezemer opgericht als ontwerpbureau van speeltuinen. Het spelen kwam bij steeds meer gemeentes in beeld en er was vraag naar deskundigheid. In 1997 werd het Besluit Veiligheid Attractie en Speeltoestellen (BVAS, nu beter bekend als Het WAS) aangenomen en golden er in Nederland strengere veiligheidsregels. Ook werd het verplicht om regelmatig inspecties uit te voeren en aantoonbaar onderhoud te plegen. In die tijd is Speelplan ook begonnen met het inspecteren van speeltoestellen en later ook in het opleiden van inspecteurs.

De afgelopen 20 jaar is er veel verandert in onze branche en Speelplan heeft hier steeds op ingespeeld door het aanbod van diensten en producten aan te passen op de vraag. Inmiddels houdt Speelplan zich bezig met bijna alle facetten van het spelen (en bewegen) en blijven wij uiteraard de ontwikkelingen op de voet volgen.

Multidisciplinair

Het team van Speelplan is multidisciplinair samengesteld. Zij hebben veel deskundigheid en ervaring in industrieel ontwerpen (productontwikkeling), stedenbouwkunde, landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening, groenontwerp, fondswerving, participatie, veiligheid, beheer en toegankelijkheid.

Voor vragen of meer informatie,

klik hier