. . . Het plan voor beter spelen Contact
036 523 61 27

Openbare Basisschool De Watermolen

Het schoolplein van OBS De Watermolen is heringericht als openbare speelplek. 

Bekijk foto's

De wens van de leerkrachten en van de kinderen was om meer speelmogelijkheden te plaatsen voor midden en bovenbouw, zoals een uitdagend klimtoestel, een pannakooi en tafeltennistafel. Verder was het voor de leerkrachten belangrijk om met de nieuwe inrichting de openruimte op het plein te doorbreken en het voetballen tegen te gaan, voetballen kunnen kinderen dan in de pannakooi.

Het uitgangspunt van Speelplan bij het maken van het ontwerp voor het schoolplein was naast het toevoegen van uitdaging en extra speelwaarde ook het tegeloppervlak te gebruiken voor speelaanleidingen en van het schoolplein één geheel te creëren.

Het plein is in twee delen verdeeld, het kleuterplein dicht bij de deur naar de kleuterklassen en het plein voor de midden- en bovenbouw. Op het kleuterplein is aandacht besteed aan fantasiespel en constructie spel met de zandbakboot en de visjes op de grond. De rest van het plein biedt de oudere kinderen uitdaging in de vorm van klimmen en klauteren, maar ook kunnen zij sportief bezig zijn in de pannakooi of met de tafeltennistafel.

De gekleurde lijn op de grond zorgt ervoor dat het plein echt één geheel wordt. De lijn verbindt de twee ingangen van het plein met de elkaar en met de ingangen van het gebouw. Ook vormt de lijn één grote spelaanleiding en brengt je langs alle speeltoestellen: zo vormt de lijn op het kleuterplein de zee rondom de zandbakboot; en op de rest van het plein zijn onder andere het hinkelpad en het twisterspel zijn met de lijn verbonden.


Niets missen van Speelplan? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden