Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Urban Athletes Park in Alphen aan den Rijn

Het Urban Athletes Park is ontstaan uit een initiatief van Dave van Hogenboom van Parkour Disciplines en Jaco Poot van Bar Excellence. Het plan ontstond om verschillende disciplines bij elkaar te brengen. Want dat was nog niet mogelijk op één locatie.

Initiatiefnemer Jaco heeft vier jaar hier naar toe gewerkt en is in een gymzaal begonnen. Daarna hebben ze twee ‘proefplekken’ in Alphen buiten gehad, waar met oude verkeerspalen een parkje werd gebouwd. Nu ziet het er allemaal veel professioneler uit en is het materiaal ook duurzaam. Dave heeft veel met gemeente en partijen gesproken om dit te kunnen realiseren. Het heeft hem veel energie gekost maar vooral opgeleverd om dit te bereiken.

Initiatiefnemer Dave: "Dit sportparkje was niet alleen mijn droom maar ook van driehonderd andere freerunners in Alphen." En Jaco: ‘Ik ben super trots. We hebben er hard voor gewerkt en het is prachtig dat zoveel jongeren hier komen sporten.’

Met hulp van de gemeente is een stappenplan gemaakt om het plan te realiseren. Speelplan is gevraagd om de ideeën in een uitvoerbaar en veilig plan om te zetten. Verschillende Alphense bedrijven hebben meegeholpen: in de vorm van financiële ondersteuning of juist in de vorm van her te gebruiken materiaal. In het plan krijgen oude auto- en tractorbanden een nieuw leven en worden afgekeurde betonnen keerwanden en onlangs gekapte boomstammen gebruikt. Ook het bestaande freeruntoestel uit het centrum van Alphen, gemaakt van staanders van oude verkeerspalen, krijgt in dit park een nieuwe plek.  En zo is er met een relatief klein budget een uitdagende plek gecreëerd.