Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Bureau Speelplan bundelt dertig jaar ervaring met buitenspelen in het boek “Spelen is meer dan kinderspel”.

Spelen is meer dan kinderspel

Bundeling van Kennis

Bureau Speelplan bundelt dertig jaar ervaring met buitenspelen in het boek “Spelen is meer dan kinderspel”. Bomvol informatie geeft de uitgave op een inspirerende en uiterst toegankelijke manier inzicht in actuele thema’s in buitenspelen en hoe daarmee om te gaan in de praktijk.

Buitenspelen ontwikkelt zich razendsnel. Nieuwe thema’s dienen zich aan, die veel vragen oproepen. Hoe gaan we om met inclusief spelen en klimaatadaptatie, hoe maak je van kinder/participatie een succes, en wat betekent de Omgevingswet voor buitenspelen?

Kerntaken Speelplan

Bureau Speelplan houdt zich al vele jaren bezig met buitenspelen en dat op diverse niveaus. Het bureau onderzoekt, ontwerpt en inspecteert speelruimtes. Kennisdeling is vanouds een belangrijk onderdeel van de activiteiten van het bureau, en informeert doelgroepen via cursussen en kennisdagen over actuele ontwikkelingen in het vakgebied.

Het is een boek geworden dat je als een gids meeneemt op de mooie, maar soms best complexe reis van het spelen. Een boek ook dat je antwoord geeft op actuele vragen. Want waar begin je als je binnen je eigen gemeente aan de slag wilt met projecten in buitenspelen? Hoe richt je het vooronderzoek in? Hoe schrijf je een speelruimteplan? Wat komt er kijken bij het ontwerpen? Wat willen bewoners en hoe regel je participatie, moet er naast spel ook sport komen en wat is er nodig om de speelruimte inclusief te maken?

Delen van informatie

Speelplan heeft veel ervaring en heel veel kennis hoe je met dit soort vragen omgaat. Het boek maakt dat duidelijk en gidst lezers naar oplossingen en antwoorden. En informeert ook hoe je met succes vervolgstappen zet. Met gebruikmaking van de expertise van het multidisciplinaire ontwerpteam van Speelplan, bestaande uit participatiemedewerkers, ontwerpers en technische werkvoorbereiders, wordt de lezer kundig en op een heel toegankelijke manier uitgelegd hoe je tot een geslaagde realisering komt. En dat inclusief de nazorg. Want als de speeltuin klaar is, moet regelmatig gecontroleerd worden of toestellen en ondergronden nog veilig zijn. Er zijn verschillende inspecties. Welke het beste bij jouw project past, vind je terug in het boek.

Wil je het boek “Spelen is meer dan kinderspel” ontvangen als PDF of een hardcopy? 
Bel ons op 036 - 523 61 27 of stuur een email  naar info@speelplan.nl