Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Speelplan en de NUSO organiseren samen cursus Inspecteur Spelen Basis

De NUSO biedt haar leden in samenwerking met Speelplan BV de cursus Inspecteur Basis Veiligheid van Speelgelegenheden aan. De bijeenkomsten zijn bestemd voor iedereen die zich bezighoudt met het beheer van een speeltuin.

Deelnemers krijgen een introductie in de wet- en regelgeving rond spelen. Er wordt een basis gelegd voor eenvoudige visuele inspecties en het uitvoeren van kleine reparaties. Zo leer je onder andere hoe je onveilige situaties kunt signaleren die ontstaan door bijvoorbeeld vandalisme, weersinvloeden en onderhoudsachterstanden. Deelnemers krijgen voldoende deskundigheid om de juiste acties te ondernemen die ervoor zorgen dat kinderen veilig in een speeltuin kunnen spelen. De cursusleider van Speelplan legt zijn theorie voor een belangrijk deel uit in de praktijk. De cursus vindt daarom deels plaats in de speeltuin zelf. Na afronding van deze eendaagse cursus kan worden deelgenomen aan het examen Inspecteur Spelen Basis van Stichting Veilig Spelen.

De cursus gaat door bij minimaal tien deelnemers per locatie. De ledenprijs bedraagt : € 75,- (incl. lunch). Prijs niet-leden: € 100,- (incl. lunch). Aanmelden kan bij: info@nuso.nl.