Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Realisatie speelplekken gemeente Zeist

Speelplan is al een aantal jaar op rij de gemeente Zeist van dienst bij het begeleiden van de herinrichting van verschillende openbare speelplekken in de gemeente.

Samen met de gemeente (beheerder en wijkmanagers) wordt op basis van de technische staat (welke speelplekken zijn hard toe aan een nieuwe inrichting) in combinatie met de geluiden uit de samenleving (welke speelplekken zijn belangrijke trekpleisters) wordt elk jaar besloten welke speelplekken er worden aangepakt.

Ook in de periode 2016-2017 hebben wij een serie speelplekken aangepakt.

Bewoners zijn betrokken bij het opstellen bij de plannen

Op elke locatie zijn 2 participatiebijeenkomsten georganiseerd, één voor het inventariseren van de wensen en één voor het presenteren van de plannen. Ook konden bewoners de plannen bekijken op de website van de gemeente, waar zij ook per mail hun reactie konden geven. Samen met bewoners zijn ideeën bedacht die ervoor hebben gezorgd dat verschillende plekken een grote gedaanteverwisseling hebben of zullen ondergaan. Een grote vooruitgang wat ons betreft!

Op dit moment worden de speelplekken, die eind vorig jaar in overleg met bewoners zijn ontworpen en door Speelplan verder uitgewerkt, gerealiseerd. Hieronder zijn een aantal foto’s te zien van de realisatie. Dankzij de kundige uitvoering van de aannemer Van Vliet  worden dit speelplekken waar de kinderen uit de gemeente Zeist weer naar hartenlust kunnen spelen!