Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Realisatie speelplek ‘De Leeuwentuin’ mbv de Speeltuinbouwer

Begin dit jaar koos de gemeente West Maas en Waal voor het gebruik van de online participatietool De Speeltuinbouwer voor de inrichting van een nieuwe speelplek in de wijk het Leeuwse Veld in Beneden-Leeuwen. Met deze tool konden de gebruikers van een speelplek aan de slag om een eigen ontwerp te maken.

Het proces werd gestart met een drukbezochte bewonersavond in het gemeentehuis, waar een groot aantal buurtbewoners aanwezig waren en Speelplan een kick-off presentatie gaf. Tijdens deze bijeenkomst werd de werking van website toegelicht, waarna alle bewoners aan de slag gingen! In een traject van ongeveer 5 weken werden 3 stappen doorlopen: het kunnen maken en inzenden van plannen, het kiezen van de 4 beste plannen door Speelplan en de gemeente en vervolgens een stemronde voor de buurt om het leukste plan te kiezen. Als winnaar werd het plan 'Speeltuin Tarweveld' van Stephanie uitgekozen!

Vervolgens werd dit plan uitgewerkt, waarbij natuurlijk ook de aandachtspunten aangegeven door de buurt (zoals aandacht aan de verkeerssituatie, de situering van speeltoestellen ten opzichte van de bestaande bebouwing etc.) werden meegenomen. Inmiddels is de speelplek klaar en heeft deze de passende naam ‘De Leeuwentuin’ meegekregen. Op 6 september werd de locatie officieel geopend door de winnares en de wethouder: Beneden Leeuwen heeft er weer een mooie, door de buurt ontworpen speelplek bij!

Klik hier voor een kort artikel over de opening van ‘De Leeuwentuin en ga ook eens naar demo.speeltuinbouwer.nl om zelf de Speeltuinbouwer uit te proberen!