Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Optimalisering speelruimte gemeente Aalten

Op 6 december is feestelijk het project ‘Optimalisering speelruimte Aalten’ afgesloten met de opening van een mooie nieuwe speelplek aan de Burgemeester van Kluyverstraat te Dinxperlo. Speelplan heeft de afgelopen 2 jaar het participatietraject begeleid met als doel het uitvoeringsplan van de gemeente in overleg met bewoners tot uitvoering te brengen.

Door de gemeente was een uitvoeringsplan opgesteld, waarin staat beschreven dat bijna de helft van de speelplekken moest worden opgeheven. In de gemeente lagen veel speelplekken met weinig toestellen. Er is voor gekozen de plekken die zouden blijven uit te breiden en zo een impuls te geven. Op die manier zijn er centrale speelplekken gecreëerd met een aantrekkelijk speelaanbod: plekken waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen spelen.

Speelplan is met bewoners in gesprek gegaan over dit uitvoeringsplan. Er zijn wijkwandelingen langs de speelplekken georganiseerd om zo samen met de bewoners tot een goede keuze te komen welke speelplekken moesten worden opgeheven en welke niet. Speelplan heeft vervolgens op basis van wensen uit de buurt de plannen gemaakt voor de blekken die moesten worden. Hierin hebben veel toestellen die vrijkwamen bij het opheffen van locaties een nieuwe plek gekregen. De plannen zijn vervolgens teruggekoppeld aan de bewoners en daarna gerealiseerd.

Door de realisatie van het uitvoeringsplan is het aantal speelplekken verminderd, maar is het aanbod een stuk leuker geworden!

Benieuwd naar meer informatie?

Klik dan op de onderstaande link om naar een verslag van Regio 8 te gaan. REGIO8 verzorgt dagelijks nieuws, actualiteiten en informatie uit de Achterhoek en de Liemers. Scroll wel even door naar 2:45!

 Link nieuwsbulletin Regio 8, 7 december 2017

http://www.regio8.nl/regio8-actueel-07-12-2017/tvgemist/item?xpGs1KgskurLyIIfJAd3xw==%20