Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Opening Natuurspeelplek Tunneldak Rijswijk

Op 28 november is tijdens een feestelijke bijeenkomst de Natuurspeeltuin Het Tunneldak in de gemeente Rijswijk officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Marloes Borsboom samen met een medewerkster van de ING in gezelschap van twee echte ING leeuwen! ING heeft in 2016 geld beschikbaar gesteld voor een project in Rijswijk, waarna door bewoners uit drie mogelijke opties het project ‘Natuurspeeltuin’ werd gekozen. En deze speeltuin is dus inmiddels aangelegd!

Speelplan heeft in opdracht van de gemeente Rijswijk het gehele proces van ontwerp tot realisatie mogen begeleiden. Samen met kinderen uit de buurt en van de naastgelegen school is een mooi plan bedacht: speelruimte zonder toestellen, met heuvels, boomstammen, keien en een wilgentunnel. En genoeg open ruimte om eigen spel te spelen. Deze nieuwe inrichting geeft veel sfeer aan de eerst zo vlakke en open plek. Extra speciaal is de locatie: de speelplek bevindt zich op het dak van de spoortunnel: onder de niet al te dikke grondlaag razen treinen van Den Haag naar Rotterdam. Heel speciaal dat juist op zo’n plek een natuurspeelplek is gerealiseerd.

Rijswijk heeft hiermee zijn eerste natuurspeeltuin in de stad gekregen. De reacties van omwonenden en kinderen waren enthousiast. Het terrein moet nog wat aansterken naar de heftige regenval van de afgelopen dagen, maar daarna kan er naar hartenlust worden gespeeld!