Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

DataControl houdt zich al jaren bezig met ontwikkelen van nieuwe toepassingen en modules van ABS. Daarnaast ontwikkeld het bedrijf zelf ook continue. Door al deze verandering hebben we nu ook onze website aangepast.

Nieuwe Website DataControl / ABS gelanceerd

DataControl

DataControl is een zusterbedrijf van Speelplan. Data Control Transponder Technology (DCTT) is in 1999 opgericht. DCTT richt zich op beheerders die op zoek zijn naar een goed managementsysteem voor het vastleggen van werkprocessen en beheerresultaten. Met de diensten en producten van DCTT wordt hun een passende oplossing geboden. Aantoonbaar Beheer Systeem (ABS)

Veel relaties van Speelplan kennen DCTT van het Aantoonbaar Beheer Systeem, en maken veelal gebruik van de ABS module “Spelen”. Bij ruim 100 Nederlandse gemeentes staat alle data van het gehele arsenaal speel- en sporttoestellen opgeslagen in de webbased databank ABSweb. Dit platform geeft toegang tot alle relevante data van locaties en objecten. U kunt hierbij denken aan algemene productinformatie, locatie, financiële informatie, certificaten, technische tekeningen, aanschaf- en vervangjaren. Tevens worden inspecties, reparaties en vervangingen welke middels de ABSapp worden ingevoerd in het digitale logboek opgeslagen. Naast de module Spelen zijn er o.a. modules voor:

Digitale kaarten

Door de medewerkers van het adviesteam van Speelplan wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van ABS. Doordat data van locaties en foto’s van de situatie in ABS staan kunnen vanuit het ABSweb ook digitale kaarten gemaakt worden. Deze kunnen bij opdrachtgevers op verschillende manieren gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld bij onderzoeken naar concentraties van speelplekken, maar ook door kaarten te maken waarop inzichtelijk wordt gemaakt waar de speel- en sportplekken zich bevinden. Deze kunnen vervolgens weer gebruikt worden door kinderen en overige bewoners zodat zij in 1 oogopslag kunnen zien waar deze plekken zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de onlangs gelanceerde Buitenspeelkaart.

Overige producten en diensten van DataControl

Naast het ontwikkelen en onderhouden van ABS houdt DCTT zich nog met een aantal andere zaken bezig. Voorbeelden hiervan zijn:

Lancering nieuwe website

DataControl houdt zich al jaren bezig met ontwikkelen van nieuwe toepassingen en modules van ABS. Daarnaast ontwikkeld het bedrijf zelf ook continue. Door al deze verandering hebben we nu ook onze website aangepast. Wij wensen u veel leesplezier op onze nieuwe website.

Wilt u graag contact met één van de medewerkers van DataControl?

Klik hier