Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Johan, Vivien en Kenny stellen zich voor

 

Vivien Francis 

Hoi, ik ben Vivien Francis en een ‘groentje’ in de ontwerpwereld van spelen. Eind 2014 ben ik als landschapsarchitect afgestudeerd aan Wageningen Universiteit en ik had geen idee waar ik mijn weg zou gaan vinden. Met het specialisme om landschapsontwerp te combineren met milieu kwaliteit, gezondheid en stedelijk welzijn leek werken bij Speelplan eerst een gekke keuze. Maar eigenlijk past het heel goed in het plaatje, want spelen is ontzettend belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van iedereen, niet alleen kinderen. Niemand zou moeten stoppen m­­et (buiten) spelen!

Met lede ogen zie ik toe hoe de huidige jeugd (en volwassenen) een zonnige dag links laat liggen om binnen op de Playstation een nieuw level te halen. Mijn vriend en ik gingen laatst naar een verjaardag en de jarige job vroeg geld om een tablet te kopen. Wij dachten terug aan wat wij vroegen toen wij acht jaar werden en zeiden allebei tegelijk "Ja, dáág!". Wij hebben toen zelf een cadeau bedacht: een mooie Meccano autoset. Met de boodschap: "Ga maar even lekker iets in het echt bouwen"... en hopelijk na vele regenachtige middagen bouwen aan de auto, mag de auto als hij af is een keer buitenspelen op een zonnige dag. 

Bij Speelplan zal ik mij vooral richten op het ontwerpen van speelruimte en hopelijk kan ik iets betekenen voor het ontwerpen op een grotere schaal. 

Johan Hendriks

Mijn naam is Johan Hendriks. Binnen Speelplan vervul ik een dubbele rol binnen het team als werkvoorbereider en inspecteur. Ik ben opgegroeid op een boerderij op het platteland van oost Groningen, waar ik veel ruimte en vrijheid had en dus erg ontdekkend en creatief kon spelen. Kinderen die minder ruimte tot hun beschikking hebben gun ik enorm om toch deze vormen van spelen te kunnen genieten, op een veilige manier. Als werkvoorbereider kan ik hier in de ontwerpfase al aan bijdragen. Als inspecteur zorg ik er juist voor dat bestaande en nieuw gerealiseerde speelplekken veilig en toegankelijk blijven.

Kenny Meijer

Ik ben Kenny Meijer. Geboren in Amsterdam, maar woon mijn hele leven al in Almere. Ik ben 30 jaar oud en ben vader van twee prachtige zoons. Sinds ik vader ben geworden heb ik gemerkt dat ik me steeds meer ben gaan interesseren in de wereld van kinderen. Daarbij zijn de speelruimtes en speeltuinen natuurlijk van essentieel belang. De kinderen willen plezier maken en in de mooiste en grootste speelruimtes spelen, ouders willen genieten van hun kinderen, maar de veiligheid van de kinderen staat voorop. Door mijn functie bij speelplan als inspecteur kan ik mij verdiepen in de verschillende speelruimtes en kan ik bijdragen aan een veilig en fijn speelklimaat.