Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Meer aandacht voor participatie met Marije

 

Hoi, ik ben Marije Buiter. Als nieuw lid van het ontwerpteam houd ik mij bezig met participatie op het gebied van buitenspelen en doe ik onderzoek naar de spelen in verschillende gemeentes.

Ik ben geboren en getogen in Almere en kon voor de deur van mijn ouderlijk huis altijd heerlijk in de bosjes en op straat spelen! Sinds een aantal jaar woon ik in de nieuwe stadsdeel Almere Poort, ook wel het wilde westen van Almere genoemd. Almere Poort is een echte pionierswijk waar de sociale structuren nog gekneed en gevormd moeten. Samen met mijn buurtgenoten organiseer ik evenementen en projecten om de mensen in de wijk met elkaar te verbinden. Zo hebben we bijvoorbeeld een hofje dat we zelf beheren met daarop een ‘zelfbouwtoestel’ en een moestuin voor de kinderen uit de buurt. Heel interessant en leerzaam op het gebied van participatie, maar als bewoner gewoon supergezellig en leuk.

Op sommige plekken in Almere Poort is het nog één grote zandbak. Kinderen uit de buurt vinden dat juist geweldig en spelen naar hartenlust op de zandbergen. Tijdens mijn studie diëtetiek en vorige werk als diëtist merkte ik echter dat buitenspelen helemaal niet meer zo vanzelfsprekend is voor kinderen en ouders. Ik ben ervan overtuigd dat we hieraan iets kunnen doen door de speelruimte in Nederland uitdagender in te richten en beter af te stemmen op de jeugd van NU. Daar ga ik mij bij Speelplan voor inzetten!