Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Gemeente Alphen en Speelplan lanceren buitenspeelkaart!

Hij staat online!
Kinderen kunnen nu met behulp van een online kaart ruim 350 speel- en sportplekken in de gemeente opzoeken. Ben je uitgekeken op de twee kleine speelplekjes om de hoek en wil je ergens goed kunnen voetballen, met een kabelbaan naar beneden sjezen of lekker vies worden op een speelplek met veel groen? Met behulp van deze kaart kan je jouw ideale speelplek in de buurt opzoeken.

Op 12 juli heeft Wethouder Schotanus van de gemeente Alphen aan den Rijn tijdens het lanceringsevenement de buitenspeelkaart gelanceerd. De zomervakantie staat voor de deur en het is schitterend weer; alle reden voor kinderen om op onderzoek uit te gaan en de verschillende speelplekken in de gemeente te ontdekken.

Nadat de leerlingen van de St. Bonifaciusschool de fysieke speelruimtekaart hadden onthuld, konden ze bij het gemeentehuis spelletjes doen. Zo leren de kinderen weer buiten spelen, wat prima kan zonder grote toestellen. Stoepranden, knikkeren, sponsgooien en stoepkrijten; het was één groot succes waar de kinderen zichtbaar van genoten. Ook hadden ze de mogelijkheid om hun wensen voor de speelplekken in hun buurt in de wensboom te hangen.

Momenteel is de kaart online als PDF te downloaden via www.alphenaandenrijn.nl/spelenen binnenkort zal de digitale kaart komen met foto’s van alle speelplekken.