Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Haarlem Oost op de goede weg!

Het NSGK heeft sinds kort een nieuw kantoor betreden en heeft bij de inrichting en aanschaf van het meubilair nadrukkelijk rekening gehouden met mensen met een handicap. Omdat de vereniging ook een nieuw gebouw krijgt zijn de vele bouwkundige aanpassingen in het kantoor van de NSGK geïnventariseerd. Vooral het gebruik van de pictogrammen, de verstelbare keuken en de aangepaste wc trokken de aandacht.

Daarna werden drie speelplekken bezocht  die met advies en ondersteuning van de Speeltuinbende tot stand zijn gekomen. Een prachtig schoolplein in Amsterdam Noord, een aangepaste speelplek nabij een zorginstelling en een grootschalige speeltuin in Purmerend. Op drie totaal verschillende wijzes is er rekening gehouden met kinderen met een beperking. Niet alleen in de toegankelijkheid middels de infrastructuur van de voorziening maar ook de gebruiksvriendelijkheid en bereikbaarheid van de speeltoestellen.

Het werd vooral een verrijkende excursie waarbij de vrijwilligers van de speeltuinvereniging met veel beeldmateriaal en talloze goede voorbeelden huiswaarts keerden.