Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Gemeente eindhoven en speelplan investeren in speels onderwijs!

De afgelopen weken is Speelplan betrokken geweest bij een zeer bijzonder en positief project. Op het Eckartcollege in Eindhoven is de jeugd op een speelse manier aan het werk gezet. 

Onder het motto: "De Jeugd heeft de toekomst" hebben de kinderen de opdracht gekregen om een mooie, unieke en uitdagende speeltuin te ontwerpen. Hierbij moesten de kinderen, daar waar mogelijk, gebruik maken van technologische ontwikkelingen en dient de speeltuin niet alleen voor de jongste, maar ook voor wat oudere kinderen (12+) toegankelijk te zijn.
Aangezien dit een van de kerntaken van Speelplan is is de operationeel directeur van Speelplan,  Walid Rahman, gevraagd om hier aan mee te werken.

Samen met het Eckartcollege en de gemeente Eindhoven heeft Speelplan een programma van eisen (PVE) opgesteld. Uiteraard zijn hierin ook veiligheidsregels opgenomen zodat de "ontwerpers" hier ook bewust mee om moesten leren gaan.
Tevens is er door Walid Rahman, samen met Johan van den Boomen en Bjorn Hamers, beide werkzaam bij de gemeente Eindhoven, een mini-college gegeven over spelen, bewegen en veiligheid. Daarnaast zijn er enkele tips&tricks gegeven voor het maken van een spannend ontwerp. Binnen de grenzen van het PVE mochten de kinderen zich vervolgens volledig uitleven en hun fantasie de vrije loop geven.
En wat een resultaat!! De ontwerpen varieerden van schetsen, tekeningen, spe(e)l-regels tot complete maquettes van speeltuinen en speeltoestellen.Het Eckartcollege en de kinderen mogen bijzonder trots zijn op het enthousiasme waarmee is gewerkt en op het resultaat van deze bijzonder leuke opdracht.
De gemeente Eindhoven en Speelplan zullen de mogelijkheid bekijken of één van de ontwerpen, of een combinatie van meerdere ontwerpen in de gemeente gerealiseerd kan worden.
Al met al hebben Speelplan, de gemeente Eindhoven en het Eckartcollege deze opdracht als plezierig, leerzaam en verrijkend ervaren.

Het Eckartcollege heeft overigens van het ministerie en de onderwijsinspectie voor alle afdelingen het predicaat Excellente School gekregen! Het was in Nederland nog niet voorgekomen dat een school voor álle afdelingen excellent werd verklaard.