Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Wilt u dat de kinderen in uw gemeente weten waar de openbare speel- en sportplekken in hun buurt, wijk of woonplaats liggen?

De buitenspeelkaart staat online!

Buitenspeelkaart

Wilt u dat de kinderen in uw gemeente weten waar de openbare speel- en sportplekken in hun buurt, wijk of woonplaats liggen? Maak dan gebruik van de Buitenspeelkaart van Speelplan. Op 10 juni 2020 is www.buitenspeelkaart.nl gelanceerd. De website is bedoeld voor kinderen en alle andere inwoners die graag buiten spelen en sporten. In totaal zijn nu al z'n 21.000 openbare speel- en sportplekken in Nederland op de Buitenspeelkaart te vinden.

Lancering

Inmiddels staan van 110 gemeenten de speel- en sportplekken op de Buitenspeelkaart. Aan de lancering 10 juni, op Nationale Buitenspeeldag, hebben meer dan 40 gemeenten mee gedaan. Begin juli volgt een zomervakantie kick-off voor alle andere deelnemende gemeenten.

Hoe werkt het

De Buitenspeelkaart werkt eenvoudig. Je zoekt op je woonplaats, klikt op de S-button en alle speel- en sportplekken verschijnen. Als je hierop klikt zie je een foto. Elke gemeente kan zich bij dit initiatief aansluiten. Zo wordt het een platform waar heel Nederland plezier van heeft.

Blijf je deze zomer thuis?

Buitenspelen en bewegen is belangrijk om gelukkig en gezond te blijven! Dus blijf je deze zomervakantie thuis? Ga dan lekker buitenspelen! Is het op de ene speelplek te druk? Dan zoek je op www.buitenspeelkaart.nl gemakkelijk een andere plek. Ga op ontdekking in je eigen wijk, of organiseer een speelplekkenspeurtocht!

Ontwikkeling Buitenspeelkaart

De Buitenspeelkaart is een initiatief van bureau Speelplan in samenwerking met alle deelnemende gemeenten. Als advies-, ontwerp-, en inspectiebureau komen wij door heel het land. Op deze manier hebben wij een flinke database van speel- en sportplekken opgebouwd. Grotendeels zijn dit openbare locaties en dat willen we graag met heel spelend en bewegend Nederland delen!

Voor meer informatie over de Buitenspeelkaart en de lancering kunt u contact opnemen met:
Marije Buiter
036 - 523 61 27
buitenspeelkaart@speelplan.nl