Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Bewonersinitiatief in Alphen aan den Rijn

Begin dit jaar hebben de bewoners van Het Groene Dorp in Alphen aan den Rijn contact met de gemeente gezocht over de speelplek in hun buurt. Deze plek kon volgens het wel een nieuwe inrichting gebruiken. En wat bleek? De speelplek stond in de planning om opnieuw ingericht te worden!

De speelplek is een belangrijke ontmoetingsplek in de buurt. Bij deze locatie worden veel sport- en spelactiviteiten georganiseerd door actieve bewoners. Er werd dan ook massaal gereageerd op een tekenwedstrijd voor de nieuwe speeltuin. Ook zijn een aantal buurtkinderen met bewoners en medewerkers van de gemeente op een echte speeltuintour gegaan: met een touringcar zijn zij langs een aantal speelplekken in de gemeente gereden om ideeën op te doen.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft Speelplan gevraagd mee te denken over de inrichting. Speelplan helpt graag gemeenten en bewoners bij het realiseren van initiatieven. Samen met de initiatiefnemers en de gemeente zijn alle ideeën bekeken en zijn de wensen op papier gezet. Bij een druk bezochte bewonersbijeenkomst is door middel van het plakken van stickers met grote meerderheid één van de drie voorstellen gekozen als definitief plan. Ook de burgemeester is op locatie komen kijken en heeft met de initiatiefnemers de ideeën besproken. Want hoe meer de buurt hun handen uit de mouwen steekt om de speeltuin te vernieuwen, hoe meer geld er vrijkomt om de speeltuin mooier te maken.

Op dit moment wordt het de gekozen versie verder uitgewerkt zodat de speelplek in het najaar kan worden aangelegd.

Lees meer over het project op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.