Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Cursus Beheer - Inspecteur Spelen Basis van start

Medewerkers van 5 speeltuinverenigingen schoven op 10 oktober aan voor een introductie van de wet— en regelgeving rondom spelen. De voorzitter van het bestuur van Elckerlyc liet met trots zijn speeltuin zien en gaf in het kort een toelichting op het ontstaan van zijn speeltuin. Daarna was het de beurt aan Speelplan om met de cursus van start te gaan. Naast de noodzakelijke theorie bleef er voldoende tijd over om een rondgang door de speeltuin te maken om de praktische voorbeelden te bespreken.

Het theoretische ochtendprogramma vond plaats in een vergaderruimte annex werkplaats. "We blijven mensen uit de praktijk", liet de voorzitter lachend weten. Voor de deelnemers was het geen enkel bezwaar. Hen ging het vooral om de inhoud van de cursus. Soms was het taaie kost maar met praktische voorbeelden uit de praktijk werd het voor de deelnemers gauw duidelijk. Zo werd de basis gelegd voor het kunnen verrichten van eenvoudige visuele inspecties en het kunnen uitvoeren van kleine reparaties op de speeltuin. De optie om een examen te volgen bij de Stichting Veilig Spelen zodat er een certificaat verkregen kan worden werd positief ontvangen. "We laten vooral bij de bezoekers van de speeltuin een positieve indruk achter wanneer de controle op de veiligheid door gecertificeerde medewerkers gedaan wordt", was het commentaar.

Binnenkort volgen er meer basiscursussen. De eerst volgende is op 24 oktober op Speeltuin OKB te Alkmaar voor de beheerders van de speeltuinen in die regio.