Spelen
Sporten
Bewegen
Contact

Advies bij zelfbouw en unieke projecten

Afgelopen maanden is Speelplan betrokken geweest bij twee speciale projecten, waarbij wij hebben geadviseerd op het gebied van veiligheid tijdens de ontwerp- en aanlegfase. Wij zijn blij dat beide partijen ons bij hun projecten hebben betrokken: zo kunnen aandachtspunten op het gebied van veiligheid direct mee worden genomen in de realisatie. Dit scheelt weer kosten achteraf wanneer na realisatie tijdens een certificeringstraject blijkt dat er kosten moeten worden gemaakt omdat er punten moeten worden aangepast.

Glijbaan/Trap combinatie Zaans Medisch Centrum (ZMC)

In de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) heeft Mecanoo architecten voor de kinderafdeling een speciale en speelse trap ontworpen: een wenteltrap met glijbaan. Speelplan is gevraagd om te adviseren op het gebied van veiligheid bij het uitwerken van het ontwerp en bij de realisatie. Hierbij kwamen punten zoals de hoogte van de zijwangen, de maten van afrondingen en de lengte van de uitglijsectie naar voren. Op dit moment wordt de trap in de fabriek gerealiseerd, waarna hij op locatie zal worden geplaatst en gecertificeerd.

Schoolplein Brede School Dwingeloo

Het schoolplein van de nieuwe brede school Dwingeloo te Westerveld is ontworpen door een hovenier uit de gemeente. Speelplan is gevraagd om te adviseren op het gebied van veiligheid tijdens de uitvoering. Het schoolplein is ingericht met een mix van her te gebruiken en nieuwe gecertificeerde toestellen in combinatie met een aantal zelfbouw projecten. Speelplan heeft onder andere geadviseerd bij de afronding van stapstammen, het aanleggen van de goede soort valdempende ondergrond onder de speeltoestellen met de juiste afmetingen.Ook heeft Speelplan het gehele certificeringstraject begeleid van een glijheuvel met verschillende speelfuncties.