. . . Het plan voor beter spelen Contact
036 523 61 27

Christelijke Basisschool Immanuël

Combinatie van natuurlijk en traditioneel spel.

Bekijk foto's

Het schoolplein aan van de CBS Immanuël in Rijsenhout was aan een opknapbeurt toe. De toestellen op het schoolplein waren verouderd en het grijze tegelplein bood weinig speelaanleidingen voor de kinderen van de school. De wens van de school was om de nieuwe inrichting een natuurlijk karakter te geven, waarbij onder andere water een rol speelt. Rijsenhout ligt in een waterrijke omgeving, dus dit zal past ook bij de omgeving. Onder de huidige toestellen zwarte rubbertegels, die het plein geen vrolijke uitstraling geven.

Speelplan heeft een ontwerp gemaakt waarin nieuwe toestellen met een natuurlijk uitstraling worden gecombineerd met vrolijke natuurlijk speelaanleidingen. Ook komen in het plan de mozaïek-tegels en mozaïek-zitelementen terug die samen met leerlingen zijn gemaakt. Door ronde vormen, natuurlijke materialen en beplanting te gebruiken, krijgt het plein een zachte uitnodigende uitstraling.

In Rijsenhout zijn veel ouders van kinderen van de school bereid hun steentje bij te dragen aan de realisatie van het schoolplein. Samen met ouders en leerlingen heeft de CBS Immanuël een aantrekkelijk schoolplein gerealiseerd, met een natuurlijk en uitdagend karakter.

Niets missen van Speelplan? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden