. . . Het plan voor beter spelen Contact
036 523 61 27

Basisschool De Windroos

Olympisch spelen en sporten op het schoolplein van Basisschool De Windroos in Deventer.


Bekijk foto's

Dit openbare schoolplein, ook toegankelijk voor de kinderen in de buurt, wordt gerealiseerd met een subsidie van Jantje Beton. Vanuit de NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) is de wijk Voorstad Oost, waarin de school staat, uitgekozen tot een pilotwijk waar aandacht wordt besteed aan het beweegvriendelijk inrichting van de openbare ruimte.

Speelplan is van A tot Z betrokken geweest bij het project: inspraak, ontwerp, technische uitwerking en realisatie. Op die manier zorgen wij ervoor dat ook daadwerkelijk onze ideeën worden uitgevoerd zoals aan begin is bedacht met kinderen, docenten en bewoners.

Binnen dit project heeft het de school voor de herinrichting van het schoolplein het thema Olympische Spelen gekozen, om zo de kinderen aan te zetten tot het verzinnen van leuke ideeën voor de inrichting van het plein en hen zo ook aan te moedigen om meer te sporten en te bewegen. Het nieuwe schoolplein brengt de school in een sportieve Olympische sfeer.

Met vrolijke kleuren in toestellen en verharding worden kinderen aangemoedigd samen te sporten, te spelen, te bewegen. Zo is er op het plein een renbaan, een voetbalveldje, een basket en een tafeltennistafel te vinden. En na een wedstrijdje kunnen de winnaars worden gehuldigd op het erepodium!

Niets missen van Speelplan? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden