. . . Het plan voor beter spelen Contact
036 523 61 27

Speelruimte in Teylingen

In 2017 zullen zeven speelplekken in de gemeente Teylingen geheel of gedeeltelijk worden heringericht. Bij het maken van de nieuwe plannen is de hulp van Speelplan, een ontwerpbureau voor speelruimte, ingeroepen. De gemeente en Speelplan betrekken de bewoners graag bij het ontwerpen en realiseren bij de speelplek of sportplek bij hen in de buurt!

Scroll naar beneden voor meer informatie over dit project.

In 2017 zullen zeven speelplekken in de gemeente Teylingen geheel of gedeeltelijk worden heringericht.

Bij het maken van de nieuwe plannen wordt uitgegaan van drie uitgangspunten (speelruimtebeleid gemeente Teylingen): natuurlijk spelen, informeel spelen en participatie.

Het gaat om de volgende locaties:

 • speelplaats Uiver te Sassenheim (gedeeltelijk)
 • speelplaats Apollostraat te Sassenheim
 • speelplaats Schorrekruidweg 1 te Voorhout (natuurlijk)
 • speelplaats Sikkelkruidstraat te Voorhout
 • speelplaats Bleihof te Voorhout
 • speelplaats De Geest te Warmond
 • speelplaats Ganzewei te Warmond (sportvoorziening)

Voor elke locatie is een locatiepagina aangemaakt. Op deze pagina is meer informatie te vinden over de specifieke locatie. 

Realisatie

Door de vorstperiode is er vertraging opgelopen in de aanleg van de speelplekken. De werkzaamheden vorderen inmiddels gestaag. Een aantal speelplekken zijn zo goed als klaar. 

Inmiddels is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de uitvoering. De realisatie van de verschillende locaties vindt plaats in januari-februari 2018. De globale planning van de realisatie is als volgt:

 • Ganzewei Warmond: week 2-3
 • De Geest Warmond: week 3-4-5-6
 • Schorrekruidstraat & Sikkelkruidstraat Voorhout: week 5-6
 • Uiver Sassenheim: week 6
 • Bleihof Voorhout: week 6-7-8-9

Op de locatiepagina van de speelplek is meer informatie te vinden over de realisatie. Ook zal deze informatie via een bewonersbrief per locatie aan de omwonenden worden gecommuniceerd.

Definitief Ontwerp

Voor elke locatie is een Definitief Ontwerp opgesteld. Deze zijn te vinden op de desbetreffende locatiepagina´s. Op dit moment worden de Definitieve Ontwerpen verder uitgewerkt ten behoeve van de realisatie. 

Klik hier om naar de locatiepagina’s te gaan.

Voorlopig Ontwerp

Op basis van alle wensen en opmerkingen is voor elke locatie een Voorlopig Ontwerp opgesteld. Het Voorlopig Ontwerp is te bekijken op de locatiepagina van de speelplek bij u in de buurt.

 Klik hier om naar de locatiepagina’s te gaan.

U heeft t/m 27 augustus via de locatiepagina van de speelplek kunnen reageren op het Voorlopig Ontwerp. Op dit moment worden de opmerkingen verzameld en indien mogelijk meegenomen bij het opstellen van een Definitief Ontwerp. De Definitieve plannen worden in september op deze website gepubliceerd.

De reactietermijn voor speelplek De Geest loopt t/m 6 september. Voor deze locatie geldt een andere termijn omdat de plannen voor deze plek later werden gepubliceerd dan de plannen voor de andere locaties.

Voor meer informatie over speelplek De Geest: Klik hier om naar de locatiepagina van speelplek De Geest te gaan.

Planning en proces

Klik hier voor meer informatie over de planning en het proces.

Niets missen van Speelplan? Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden